Off Topic Zonsverduistering in Oregon

Oregon zonsverduistering

Dit keer gaan we helemaal off topic en het heeft totaal niets maar dan ook niets met Oostenrijk of skiën te maken. Over skigebieden willen we ook nog wel eens de grenzen overgaan maar nu iets totaal off topic.

Gisteren op 21 augustus 2017 is een zeldzaam natuurverschijnsel geweest in Amerika, een totale zonsverduistering. Nu is het zo dat ik familie heb wonen in Oregon en dan in het plaatsje Lebanon. Ook vlakbij in de buurt van vele skigebieden. Ook daar krijgen we wel eens foto’s van doorgestuurd …maar ja het is geen Oostenrijk 🙂 dit keer een uitzondering voor de zonsverduistering. Ze zaten al klaar met het speciale brilletje. Op bovenstaande foto is goed te zien dat ook aan de hond was gedacht.

Via Whatsapp kreeg ik het volgende commentaar: Toen de zon bijna verdween werd het steeds stiller en donkerder… plots kon je overal sterren zien en dat om kwart over 10 in de ochtend. Ook zakte de temperatuur in. Het was op dat moment 75 graden, Fahrenheit (graadje of 24 Celcius) en dat daalde toch maar even met 15  naar 60 graden (15 graden Celsius) en dat is best fors te noemen.

Ik kreeg een paar foto’s en een video toegezonden. Video is gemaakt met een mobiele telefoon en er is natuurlijk ingezoomd. Vandaar ook het wat trillende beeld. Wij vonden het toch aardig dit ook aan jullie te melden.

Alpen Reizen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht