Zoover Award voor Beste Wintersportgebied uitgereikt aan St. Anton – St. Christoph – Stuben

st anton

Voor de tweede keer zijn afgelopen week de Zoover Award voor Beste Wintersportgebied uitgereikt aan St. Anton – St. Christoph – Stuben. Dit op basis van de reviews gegeven door wintersporters op zoover.nl

Het is voor het tweede jaar dat Zoover deze prijs uitreikt, men heeft hiervoor gekeken naar de reviews van november 2016 tot en met april 2017. De eerste editie werd gewonnen door Kirchberg. In de duizenden reacties werd gekeken naar een aantal criteria, natuurlijk de algemene waardering van het gebied. Maar daarnaast werd ook gekeken naar de omgeving, uitgaansleven en cultuur en uiteindelijk alles dus.

Opvallend is wel dat de top tien wordt gedomineerd door gebieden in Oostenrijk, eigenlijk is dit voor ons niet zo opvallend.

De prijs werd overhandigd aan Herwig Kolzer, Regio Manager Noord-West Europa en aan Thiebout van den Bergh, Marketing & PR Manager van het Oostenrijks Toeristenburo.

 

‘‘Een top winnaar, deze prachtige plaats in dit skigebied der superlatieven met de modernste liftinfrastructuur, een perfecte gastronomie en geldend als een van de meest sneeuwzekere gebieden waar voor elk wat wils is te vinden. De attractiviteit van het gebied is nog groter geworden door de ingebruikname, afgelopen winter, van de Flexenbahn en de Trittkopfbahn I & II waardoor nu ook Stuben en Zürs zijn verbonden en daarmee alle drie gebieden- St.Anton/Lech-Zürs/Warth-Schröcken- in verbinding met elkaar staan. ‘Ski Arlberg‘ is hiermee het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk en valt daarbij ook direct onder de vijf grootste gebieden ter wereld. Wij zijn reusachtig trots op het feit dat we de winnaar zijn!” bron.

zooveraward st anton

Foto © zoover.nl

St. Anton – St. Christoph – Stuben won nipt van de andere twee in de top 3, dit met een gemiddelde cijfer van een 8,9. Ook in de top 3 bevind zich het enige niet Oostenrijks gebied van deze lijst. De lijst is als volgt met daarachter het gemiddelde cijfer.

  1. St. Anton – St. Christoph – Stuben > 8,9
  2. Serfaus-Fiss-Ladis > 8,8
  3. Portes du Soleil > 8,7
  4. Europa Sportregion > 8,3
  5. Zillertal 3000 > 8,2
  6. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn  > 8,2
  7. Kitzbühel & Kirchberg > 8,2
  8. Zillertal Arena > 8,2
  9. Nauders > 8,1
  10. Skiwelt Wilder Kaiser/Brixental > 8

Bron: Zoover.nl

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×