Zugspitze, door enorme sneeuwval 29 bergbeklimmers gered

Zugspitze Bergwacht Garmisch Patenkirchen

Foto via facebook @Bergwacht Garmisch-Partenkirchen

Zugspitze, door enorme sneeuwval 29 bergbeklimmers gered

Het is weliswaar de berg in Zuid Duitsland (ligt wel op de grens met Oostenrijk) en ook daar heeft een grote groep mensen niet echt de weerberichten in de gaten gehouden.

De bergrettung moest ook weer hulp bieden. Uitgeput maar ongedeerd werden de bergbeklimmers / wandelaars naar het bergstation begeleid.

Aan de Beierse kant van de Zugspitze moesten zaterdagmiddag in totaal 29 bergbeklimmers worden gered. Ondanks extreme sneeuwval wilden verschillende groepen de berg beklimmen. Een paar honderd meter onder de Sonnalpin konden de bergbeklimmers, die waarschijnlijk niet goed waren uitgerust, geen vooruitgang boeken.

De bergreddingsdienst van Garmisch-Partenkirchen werd rond 13.30 uur gewaarschuwd. Zeven hulpdiensten werden ingezet, via de Zugspitzbahn ging men snel naar boven, zochten snel de  uitgeputte maar niet gewonde bergbeklimmers en begeleidden hen naar het bergstation. Van daaruit konden volgens de bergreddingsdienst rond 16.30 uur alle 29 mensen zelfstandig naar huis reizen.

Er was op dat moment al meer dan 60 cm op de aan verse sneeuw gevallen en de sneeuwmassa’s hebben zich nu tot wel twee meter opgestapeld, meldde de Beierse Radio.

Een dag ervoor was er ook al een fietser in de nacht in de problemen geraakt. Dit kun je HIER nog eens nalezen.

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×