Opnieuw zwaar noodweer met hagel verwacht

Opnieuw zwaar noodweer met hagel verwacht
Het is vandaag erg warm in Oostenrijk, maar vanuit het noordwesten nadert ook koelere en vochtigere lucht. Deze combinatie zorgt later vanmiddag en vanavond voor gevaarlijk weer. We verwachten dan ook zwaar noodweer in het noorden van Oostenrijk. Hierbij kan het flink hagelen (stenen tot 8cm doorsnee) en zijn er windstoten van ruim 100 km/u mogelijk.

Klik op de afbeelding om de animatie te laten lopen

Estofex, het Europese stormcentrum, heeft de hoogst mogelijk weeralarm uitgegeven voor Tirol en het Salzburgerland. Met name de buien die niet ver van de Duitse grens voorbij trekken zijn potentieel gevaarlijk. Daarbij is kans op een inner-alpine supercell (onweersbui die om haar eigen as roteert), waarbij kans bestaat op grote hagelstenen. Ook is er kans op een hoge bliksemfrequentie en windstoten tot over de 100 km/u. De buien trekken vanaf het tweede middagdeel Oostenrijk binnen en verlaten Oostenrijk pas later vanavond.

Weeralarm in Tirol en het Salzburgerland, uitgegeven door ESTOFEX

Het kan dus regionaal spoken, waarbij de grootste kans op zwaar noodweer in Tirol en het Salzburgerland vrij dicht langs de Duitse grens ligt. Verder zuidwaarts worden minder heftige buien verwacht, en in oa Karinthië en Stiermarken blijft het droog.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Cityhouse Flipside Groot Banner

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...