Zwakke aardbeving nabij St. Johann in Tirol

Aardbeving

Zwakke aardbeving nabij St. Johann in Tirol

De reeks aardbevingen in de regio Kitzbühel zette zich afgelopen woensdag voort. Dit keer lag het epicentrum niet in het Pillerseetal, maar in de regio St. Johann in Tirol. Volgens de Oostenrijkse Seismologische Dienst waren er rond 10.40 uur kleine trillingen met een kracht van 2,1 op de schaal van richter.

De aardbeving werd door sommige mensen in de omgeving van het epicentrum enigszins gevoeld. Er is geen schade aan gebouwen bekend en deze was op dit niveau ook niet te verwachten.

Meer dan 150 aardbevingen sinds begin januari

Volgens informatie van GeoSphere Austria zijn er sinds begin januari meer dan 150 geregistreerde aardbevingen geweest in het gebied Pillerseetal – St. Johann. 41 daarvan werden door mensen gevoeld. De aardbevingsdienst verwachtte onlangs dat de aardbevingen in het Pillerseetal “meerdere dagen” zouden duren.

Volgens deskundigen is de regio een van de weinige regio’s met een laag risico op aardbevingen. De laatste keer dat een vergelijkbare reeks zich voordeed in het Pillerseetal was in 1921, toen de aarde meer dan vijf maanden herhaaldelijk schudde.

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×