Zware hagelbui met schade in Schoppernau

Grote hagelstenen in Schoppernau gisteravond (foto: Lisanne de Frankrijker)

Zware hagelbui met schade in Schoppernau

Gistermiddag en aan het begin van de avond brak de hel los boven Vorarlberg. Zware regen- en onweersbuien brachten noodweer, met vooral veel hagel. Vooral dat laatste stond al in de weersverwachting. Met name het plaatsje Schoppernau ging het gisteravond goed los.


Iets voor 9 uur gisteravond brak de hel los boven dit fraaie Alpendorp. De lucht werd groen en al snel volgde de eerste hagelstenen uit de lucht. Daarbij ging deze bui gepaard met zware windstoten en matige zichten tot onder de 10 meter. Op de weerradar van Wetteronline was de bui goed terug te zien, de kern kleurde diep violet op deze radar. Deze kleur duidt op de aanwezigheid van hagelstenen.

Grote hagelstenen in Schoppernau gisteravond (foto: Lisanne de Frankrijker)

Uit het dorp kwamen na de hagelbui meldingen van schade. Zo zijn meerdere hotelgasten de dupe geworden van kapotte voorruiten van hun auto en is er op veel auto’s een poffertjespan motief ontstaan. Gelukkig viel het voor Lisanne de Frankrijker, die deze melding maakte, mee. Hun auto stond gelukkig in een garage. Maar niet alleen in Schoppernau ging het gisteravond tekeer. Ook uit Tirol en het Salzburgerland kwamen beelden van zware onweersbuien met hagel binnen zoals hieronder.

Beelden en omslagfoto: Lisanne de Frankrijker

Oostenrijkse Winkel grote banner

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...