Zware neerslag de komende dagen

Zware neerslag de komende dagen

ZATERDAG EN ZONDAG:

Een saai weerbericht bij een saai weekend. Terwijl in Nederland de neerslag juist afneemt, neemt in de Alpen, met name Oostenrijk de neerslag toe. Afgelopen nacht is er al veel regen gevallen en er komt nog meer bij. De komende dagen wordt het nat. Een lagedrukgebied boven de Middellandse Zee en een lagedrukgebied boven Duitsland smelten een beetje samen. Dit zorgt voor een vervelend samenspel van veel neerslag. De zogenaamde koudeput (koude lucht op grote hoogte) houdt het instabiel.  Het Genualaag zorgt voor het vocht en het Duitslandlaag voor een noordelijk stromingspatroon. Tegen de noordkant van de Alpen wordt veel neerslag achtergelaten. De SVG ligt rond de 1800 meter. Met neerslagafkoeling kan het zelfs 1500 meter zijn. De beste papieren zijn voor het zuidoosten maar hier blijft het ook niet droog. Daar is het ook het warmst met maxima van 23°c. Elders rond de 18°c en in de regen < 15°c.

NEERSLAG TOT EN MET MAANDAG:

tot en met maandag kan er meer dan 100 millimeter regen vallen en boven de 2000 meter 1 meter sneeuw. Toch is het niet alleen kommer en kwel want er zijn ook drogere perioden de komende dagen.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Het is zondagochtend wellicht even droog en komt de zon er kort doorheen. Vanaf zondagmiddag tot en met maandagavond is het dan weer nat. De rode streep onderaan de pluim raakt de x-as niet en dat betekent onafgebroken neerslag. Vanaf dinsdag wordt het wat rustiger maar verre van lente-achting. Elke dag is er kans op een bui maar loopt de temperatuur wel langzaam op.

Fijn weekend!

Ronaldo

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×