Zware onweersbuien en hitte opkomst

Een koufront komt vanuit het westen vandaag dichterbij waarop vandaag onweersbuien zullen ontstaan. Voor dit koufront is ook een vore ontstaan, op deze vore zullen ook flinke onweersbuien ontstaan. Ondertussen als we op de grote europese weerkaart kijken zien we boven de oceaan nabij Portugal een hogedrukgebied ontstaan. Dit hogedrukgebied inclusief warmte moeten we voor na het weekend goed in de gaten houden.

Vandaag beginnen we de dag op de meeste plaatsen zonnig. Maar in Vorarlberg en Tirol zijn op de vore al enkele buien ontstaan. Lokaal kunnen de buien al vergezeld zijn met onweer of wat hagel. Elders verloopt ook de rest van de ochtend nog zonnig waardoor de temperatuur snel stijgt. Uiteindelijk wordt het 25 tot 31 graden, de laagste waarden in het westen. Vanmiddag spreiden de onweersbuien zich uit over de rest van Oostenrijk. Alleen grote delen van Karinthië en Stiermarken houden het droog. De zwaarste onweersbuien treffen we deze middag in het Salzburgerland en Oberösterreich. Hier kan het lokaal tot grote hagelstenen en wateroverlast komen.

Vanavond trekken de buien richting Niederösterreich. Rondom de hoofdstad kan het nog lang door spoken. Elders volgen opklaringen. In enkele alpendalen kan mist of nevel ontstaan.

Morgen begint het liedje weer van voor af aan. Opnieuw in de ochtend veel zon, ook in Tirol en Vorarlberg. Maar opnieuw zullen er in de middag felle onweersbuien ontstaan. Alleen het flachland lijkt het relatief droog te houden. De lucht is minder heet en de maxima liggen tussen de 22 en 27 graden.

Het weekend verloopt vooral zaterdag buiig. Veel bewolking en opnieuw zware onweersbuien. Ook zondag zijn er nog enkele zware buien mogelijk, al hebben de droge periodes de overhand.

Na het weekend verdwijnen de onweersbuien en volgt een periode met veel hitte. Het hogedrukgebied dat vandaag nog bij Portugal ligt is verhuist naar Polen. Hierdoor is de weg open komen te liggen voor hitte vanuit Afrika. En het is niet zomaar hitte, waarschijnlijk komen de waarde’s halverwege komende week tussen de 33 en 39 graden te liggen. Deze hitte is voor juni extreem!

Jeroen Elferink

Golfclub Kitzbüheleralpen Westendorf

Mesnerwirt Westendorf Zomer

Mesnerwirt Westendorf Winter

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht