Zware onweersbuien met regionaal noodweer

De kans op zware onweersbuien vanmiddag is regionaal groot! (foto: Wouter van Bernebeek)

Zware onweersbuien met regionaal noodweer

Na een snoeihete zaterdag met kwikstanden tot 35 graden, volgt deze zondag een afkoeling met stevige onweersbuien. Zeker in Tirol of Salzburg is lokaal noodweer mogelijk.

Vanmorgen is het nog overal droog en schijnt geregeld de zon, enkel in het westen komen ook wat hoge wolkenvelden voor. Daarbij loopt het kwik nog snel op, van 25 graden in Vorarlberg tot 35 graden in Wenen. Al snel ontstaan stapelwolken en aan de grens met Duitsland ontstaan/volgen buien met onweer.


Tijdens de middag groeien deze buien uit tot serieuze jongens. Vanaf het Tiroler Unterland tot in het Flachland rondom de Donau moet rekening worden gehouden met lokaal noodweer. Zo zijn hagelstenen van 5-7 centimeter mogelijk en windstoten tot ruim 130 km/u. Tegelijkertijd is het in Vorarlberg al afgekoeld, terwijl het nog in Karinthië en Stiermarken de hele dag nog zonnig en heet blijft. Kortom grote verschillen.

Vanavond trekken de buien ook naar de andere deelstaten in het zuiden en oosten. Echter is de lucht hier een stuk droger waardoor de onweersbuien minder krachtig uitpakken.

Morgen blijven onweersbuien over Karinthië en Stiermarken trekken, daarbij kan het tussen de buien door nog 23 tot 26 graden worden. Elders is de afkoeling een feit, met nieuwe buien en wolkenvelden wordt het nog maar 16 tot 21 graden. Later op de dag wordt het droger en iets zonniger vanuit Duitsland.

Dinsdag volgt droger maar niet direct stabieler weer, er zijn veel wolkenvelden en verspreid is een lichte bui mogelijk. Het wordt van noord naar zuid 17 tot 22 graden. Ook woensdag verloopt vergelijkbaar.

Vanaf donderdag volgt rustiger, droger en iets zonniger weer. Of het ook tot stabiel zomerweer komt is nog even de vraag.

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×