Zware onweersbuien, vrijdag heet!

Oostenrijk ligt de komende dagen nabij de grens van warme en koelere lucht. Hierdoor is het weliswaar aangenaam zomerweer, maar doordat de grens zo dichtbij ligt is er dagelijks kans op zware buien. Vrijdag en misschien ook zaterdag brengen tijdelijk heet zomerweer.

Vandaag is het vrij warm en broeierig zomerweer. De zon schijnt afwisselend maar vanaf de ochtend is een lokale bui niet uitgesloten. Op veel plaatsen verloopt de dag grotendeels prima. Maar in de bergen staat wel een stevige westenwind. Het wordt vandaag 25 tot 30 graden. Later deze middag ontstaan er verspreid over Oostenrijk enkele zeer zware onweersbuien. Hierbij is kans op onweer en hagel. De weermodellen worstelen echter wel met de positionering van deze zware buien. Helaas valt tot op dit tijdstip nog niet te zeggen waar de buien precies zullen vallen. Maar wat we wel zeker weten is dat ze ergens ontstaan en als ze ontstaan gelijk heftig worden. Noodweer is dus lokaal mogelijk.

Morgen trekt een koufront over westelijk Oostenrijk. Hierdoor heerst er een tweedeling door Oostenrijk. In het uiterste westen verloopt de dag regenachtig en nat. Maar vanaf het Tirolerunterland tot Oberosterreich zijn zware onweersbuien mogelijk. Hoe westelijker, hoe vroeger de buien op de dag vallen. Ook in Oost-Tirol en Stiermarken zijn zware onweersbuien mogelijk met hagel en veel onweer. Grote delen van Niederösterreich en het Burgenland komen goed weg met veel zon en ruim 30 graden.

Donderdag wisselen zonnige momenten en wolkenvelden elkaar af. Over het algemeen een prachtige dag. In de namiddag is een onweersbui mogelijk.

Vrijdag draait de stroming tijdelijk naar het zuiden en hete lucht bereikt Oostenrijk. Op uitgebreide schaal wordt het met veel zon tropisch heet.

Zaterdag is in de prognose onzeker. Een front sleept langs Oostenrijk. Als dit front een vertraging opbouwt kan het zaterdag nog heter worden. Maar liefst 35 of 36 graden is dan mogelijk. Maar net zo goed ligt het front al deels over Oostenrijk en veroorzaakt dan nieuwe buien met iets koeler weer.

Ook de lange termijn is nog ronduit onzeker. Sowieso blijft het wisselvallig. Maar de pluimgrafiek laat de onzekerheid goed zien…

Jeroen Elferink

Golfclub Kitzbüheleralpen Westendorf

Mesnerwirt Westendorf Zomer

Mesnerwirt Westendorf Winter

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht