Zware sneeuwval zorgt voor gesloten Brennerautobahn

A13 Brenner

Zware sneeuwval zorgt voor gesloten Brennerautobahn

De hevige sneeuwval veroorzaakt files op de wegen in Tirol. Sommige vrachtwagens kwamen vast te zitten op de Brenner-snelweg (A13), zei ASFINAG vandaag rond het middag uur. De Brenner-snelweg moest ten zuiden van Innsbruck volledig worden afgesloten. Ook op andere doorvoerroutes zijn er momenteel problemen.

De gehele Brenner-snelweg is momenteel afgesloten in de richting van Bolzano (vanuit Innsbruck). Vrachtwagens kwamen vast te zitten op de besneeuwde weg. Ruim 20 ruimingsvoertuigen en sleepploegen zijn op dit moment ingezet.

Vermijd het rijden over de Brennerpas

Er staan ​​op dit moment behoorlijk wat files ook vanaf de Brennerpas richting Innsbruck. Vrachtwagens op weg naar Italië staan ​​al stil op de Inntal-snelweg op een parkeerplaats tussen Wattens en Hall. ASFINAG vroeg reizigers dit gebied te mijden of een reis over de Brennerpas uit te stellen.

Vrachtwagens blokkeren de weg voor de ruimingsvoertuigen

Vooral langs de Brenner-snelweg valt er sinds de vroege ochtenduren hevige sneeuwval. In de buurt van Brenner-Nord viel in korte tijd ongeveer 40 centimeter nieuwe sneeuw, de sneeuwval blijft hevig. Een groot probleem zijn de vrachtwagens die ondanks rij- en inhaalverboden de tweede en derde rijstrook gebruiken en daarmee de weg blokkeren voor auto’s, maar vooral voor de ASFINAG-opruimingsteams, als ze vast komen te zitten. Er zijn ruim 20 opruimvoertuigen in gebruik en langs de route zijn ook speciale sleepbedrijven onderweg om deze vrachtwagens weer op de weg te krijgen.

Grote problemen door ingesneeuwde vrachtwagens op de Brenner

Rijverboden en kettingeisen

Kort voor 13.00 uur moest de B180, Reschen-Straße, tussen Nauders en de Kajetansbrücke worden afgesloten. Een boom blokkeerde de weg. Chauffeurs moesten wachten tot de afsluiting werd opgeheven. Op de Gerlosstrasse vanaf Hainzenberg stond een kilometerlange file vanwege de besneeuwde weg. Voor alle voertuigen voor de Gerlospas zijn kettingen vereist. Op de Mieminger Straße (B189) tussen Holzleitensattel en Obsteig geldt een rijverbod voor vrachtwagens. Er zijn ook sneeuwkettingvereisten voor de Arlbergpas vanuit St. Anton, voor de Tuxerweg vanuit Finkenberg en voor de Sellraintalweg, tussen Kematen en Kühtai.

Een vlucht op de luchthaven van Innsbruck moest vanwege de winterse omstandigheden worden omgeleid en verschillende vluchten liepen vertraging op, sommige urenlang.

Mocht je vast zitten in de file, veel sterkte.

PassThurnstrasse Kitzbühel

Op de Kitzbühelerstrasse tussen Jochberg en Pass Thurn was het vandaag ook feest….

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×