Zware storm treft Oostenrijk met windsnelheden tot bijna 200 km/h!


Zware storm treft Oostenrijk met windsnelheden tot bijna 200 km/h!
Een zware storm veroorzaakt door föhn trof vandaag vooral Tirol en het Salzburgerland, met windstoten die bijna recordhoogtes bereikten. De deelstaten werden geconfronteerd met extreme weersomstandigheden waardoor regionaal veel schade aan bosgebied of huizen is ontstaan.

Op de top van de Patscherkofel, nabij Innsbruck, werd een hele zware windstoot gemeten met een snelheid van maar liefst 197 km/h. Op deze berg komt het vaker bij föhn tot windstoten over 100 km/u. Maar afgerond 200 km/h komt ook daar zelden voor. Slechts vier keer eerder is een dergelijk harde windstoot gemeten.

De storm bracht ook elders in Tirol en het Salzburgerland windstoten met snelheden variërend van 130 tot 170 kilometer per uur. Desondanks waren de lokale verschillen enorm waarbij sommige dalen vrijwel gespaard bleven van de zwaarste stormwinden. Inmiddels is de storm over haar hoogtepunt heen en wordt het langzaam rustiger.

Hoe het weer de komende dagen wordt lees je morgenochtend weer om 8 uur in het dagelijks weerbericht voor Oostenrijk.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×