Zware storm vandaag!

Zware storm vandaag

Het wordt een gevaarlijke en spectaculaire weerdag in bepaalde delen van Oostenrijk. Een zware storm zorgt vandaag namelijk voor overlast. Maar lang niet overal gaat het vandaag stormen, de lokale verschillen zullen vandaag bijzonder groot zijn!

Verwachte windstoten om 13:00 uur. In de roze en lila gekleurde gebieden windstoten van meer dan 100 km/u.

Vandaag hebben we te maken met een föhn en storm in één. Dikke regenwolken stuwen momenteel tegen de Italiaanse Alpen en veroorzaken daar overlast in de vorm van wateroverlast. De wolken moeten volledig uitregenen voordat ze Oostenrijk kunnen bereiken en hierdoor ontstaat de welbekende föhn. Maar vandaag gaat dat wel met een rotgeweld waar je u tegen zegt.

Deze ochtend al hebben we windstoten van 80 tot 120 km/u, en in de loop van de dag nemen deze windstoten enkel in kracht toe. Daarbij is het op veel plaatsen wel droog met een mix van dikke wolkenvelden en soms een waterig zonnetje. Op de hoofdkam en in Karinthië is het juist wel zwaar bewolkt met regen en sneeuw vanaf 2500 meter.

De verschillen qua wind zullen vandaag groot zijn!

Vanmiddag lopen de windstoten in bepaalde bekende föhn dalen op naar 120 tot 150 km/u. Lokaal zijn windstoten tot zelfs 180 km/u mogelijk. Tegelijkertijd is en blijft het qua wind rustig in de van west naar oost georiënteerde dalen. Hier zal men dan ook waarschijnlijk verbaasd zijn dat we het over een storm hebben vandaag. Ondanks storm wordt het vandaag 17 tot lokaal 25 graden.

Vanavond neemt de storm snel in kracht af en volgen overal een aantal buien. Met name in Karinthië gaan deze buien ook gepaard met onweer. De nacht verloopt daarentegen rustig en vaak droog.

Morgen wisselen wolkenvelden, soms zon en enkele buien elkaar af. Het weerbeeld is wisselvallig, maar ook nu wordt het toch nog 16 tot 21 graden wat uitgesproken mild is. Zondag zien we weinig verandering.

Ook na het weekend blijft het wisselvallig en zacht. De sneeuwgrens komt niet onder de 2000 meter uit voorlopig.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×