Zwarte zaterdag voor elektrische auto’s

König-K-Summit-MAX_ID.3_3(1)-min

VW ID3 ter illustratie met sneeuwkettingen van König-K-Summit-MAX

Zwarte zaterdag voor elektrische auto’s. Dit concludeert Accountantskantoor KPMG na onderzoek, hou rekening met een “laadpaalfile”.

Aanstaande vrijdag zullen de eersten weer richting de sneeuw gaan en dat gaat tegenwoordig vaker met een elektrische auto. Volgens het onderzoek zullen deze voorjaarsvakantie tussen de 8000 en 10.000 elektrische auto’s richting Oostenrijk gaan. Op vakantie gaan vergt ook iets meer voorbereiding.

Door de lage temperaturen zal de capaciteit van de accu afnemen waardoor je twee tot vier keer moet laden bij een van de vele laadpalen langs de snelweg. Ook kan je overwegen om een dag eerder te vertrekken met een overnachting om zo de drukte te vermijden.

Knooppunt Frankfurt

Op 25 februari zullen met name in de buurt van Frankfurt de nodige problemen voorkomen. Op deze dag keert de eerste groep weer naar huis gaan terwijl de noord- en midden Nederland vakantie heeft. Volgens het onderzoek vertrekt 90% tussen 05:00 en 08:00 uur en zullen beide verkeersstromen elkaar rond Frankfurt gaan tegenkomen.

Drie jaar geleden was de wachttijd ruim een uur en dat is volgens het onderzoek van KPMG nog steeds een uur. “Het snellaadnetwerk in Duitsland is sinds 2020 dan wel uitgebreid, maar het aantal Nederlanders met een elektrische auto is veel sterker gegroeid”, aldus  Stijn de Groen van KPMG. Hij spreekt dan ook over een ‘elektrische zwarte zaterdag’.

Eerder gaan laden en dan Frankfurt voorbij rijden is een alternatief. Komende uit het noorden en je gaat richting München kom je sowieso niet via Frankfurt.
Ook Oostenrijk heeft meer geïnvesteerd de afgelopen jaren in laadstations. Met name langs de snelweg, hotels en restaurants zullen laadpunten te vinden zijn. Ook in Oostenrijk loont het volgens KPMG om een laadstation in de buurt van je eindbestemming te zoeken. Het aanbod verschilt enorm per dorp.

Snelladen

Bekende grote aanbieders van snelladers in Duitsland zijn EnBW, ARAL, EWE, Ionity, Virta en het Nederlandse Allego. De snellaadnetwerken van Ionity en Allego zijn in Duitsland het grootst. Ook Fastned exploiteert stations in Duitsland.

Mensen die al eerder met een elektrische auto richting de vakantieadres zijn geweest hoeven we niet uit te leggen wat te doen. Maar voor de nieuwe elektrische rijders zijn hier een aantal websites met laadpalen naast de informatie op de site van de ANWB.

Lees ook: Drukte op de weg richting Oostenrijk voorjaarsvakantie 2023

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Dit vind je ook FANtastisch...