Eerst nog zwembadweer, donderdag omslag

Vandaag en morgen is het zwembadweer

Eerst nog zwembadweer, donderdag omslag
Het weer gaat donderdag omslaan in Oostenrijk, koelere lucht met buien zijn onderweg. Maar tot die tijd kunnen we nog genieten van prachtig zwembadweer.

Vanmorgen beginnen we regionaal met wat mist of nevel. Maar op veruit de meeste plaatsen start de dag zonnig. Ook de rest van de ochtend blijft het zonnig. Vanmiddag ontstaan er enkele stapelwolken maar de kans op een onweersbui is behoorlijk klein vandaag. Met redelijk veel zon stijgt de temperatuur naar 29 tot 31 graden. Kortom prachtig zwembadweer.

Morgen is er opnieuw veel ruimte voor de zon. De aangevoerde lucht is nog een stukje warmer dan vandaag. Hierdoor is het op veel plaatsen al voor het middaguur tropisch warm. Maar er ontstaan ook stapelwolken en vooral in Vorarlberg of westelijk Tirol kan een stapelwolk uitgroeien tot een enkele pittige regen- of onweersbui. Het wordt maximaal 29 graden in Vorarlberg tot 34 of 35 graden in het oosten. Opnieuw dus echt zwembadweer

Donderdag komt een omslag dichterbij. Een lagedrukgebied ten westen van Oostenrijk zorgt voor de aanvoer van vochtigere lucht. Hierdoor komt er meer bewolking voor en stijgt de temperatuur ook niet meer zo snel in het westelijke deel. Halverwege de dag kan een onweersbui vallen, maar echt zware buien worden er niet verwacht. Het wordt maximaal 25 graden in Vorarlberg, 29 in Salzburg tot nog 33 in Wenen.

Vrijdag ligt het lagedrukgebied precies boven Oostenrijk. Overal overheerst de bewolking en vallen er enkele buien. Met name langs de noordkant kan het stevig doorregenen. Tussen de regenbuien door wordt het nog ruim 20 graden, maar tijdens de regen is het aan de frisse kant. Lokaal kan er in Tirol 30 of 40 mm regen vallen. Tegelijkertijd krijgen de buien in het oosten soms ook met onweer of windstoten te maken. Kortom geen zwembadweer meer, de zomer is even on-hold.

Ook het weekend verloopt wat fris in vergelijking met de laatste tijd. Op beide dagen kan een bui vallen. Of het zomerweer snel weer terugkomt is nu nog onzeker.

Jeroen Elferink-Ruijsch
PS: tot en met begin september komen er even geen weerberichten van mij, tot die tijd worden de weerberichten geschreven door oa Michel en Eric.

Weersverwachting per streek:

Chalet.nl grote banner 900-600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht