Zwembadweer in september

Zwembadweer in september, het komt niet vaak voor

Zwembadweer in september

Vanaf vandaag begint een langdurige periode van zonnig en warm septemberweer. Vandaag is het al echt ideaal weer om van het zwembad te genieten, de komende week blijft het eveneens uitermate geschikt voor een duik. Alleen op zondag kunnen we wat meer bewolking verwachten en zal het iets minder warm zijn.

Vanmorgen begint de dag in de bergen en hogere delen van Oostenrijk met veel zonneschijn. Echter, in de dalen en lagere gebieden kan er ook mist of lage bewolking voorkomen. Tijdens de ochtend lost de mist en lage bewolking snel op, waardoor de zon ook daar krachtig begint te schijnen. In de loop van de middag kunnen er stapelwolken ontstaan. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog, maar in de buurt van de hoofdkam is een onweersbui mogelijk. De temperaturen zullen stijgen tot maximaal 26 tot 29 graden, wat betekent dat het perfect zwembadweer is.

Morgen begint de dag met een meer gelaagde bewolking, maar de zon blijft toch goed zichtbaar. Tijdelijk draait de wind naar het noorden, wat iets koelere lucht met zich meebrengt. Bovendien wordt de lucht onstabieler en vochtiger, wat resulteert in het ontstaan van stapelwolken. Vrijwel overal, met uitzondering van Westelijk Tirol en Vorarlberg, kan er een bui met onweer ontstaan. De temperatuur stijgt naar maximaal 23 tot 26 graden.

Op maandag draait de wind weer terug naar het zuiden en wordt warme en droge lucht aangevoerd. Na eventuele ochtendmist lost deze snel op, waarna de zon van ’s morgens vroeg tot laat in de avond uitbundig schijnt. Soms kunnen er wel velden met dunne sluierbewolking verschijnen, maar de zon weet moeiteloos hier doorheen te stralen. Ook op deze dag is het ideaal weer om van het zwembad te genieten, met temperaturen die maximaal tussen de 24 en 29 graden liggen.

Dinsdag wordt het nog warmer. De zon schijnt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat uitbundig. Dankzij overvloedige zonneschijn en een lichte bries, zullen de temperaturen schommelen tussen 25 en 30 graden Celsius.

Woensdag en donderdag vertonen weinig verandering. Het blijft zonnig en warm zwembadweer. In de lagere dalen kunnen we dagelijks zelfs tropische temperaturen verwachten.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...