Zwembadweer tijdens het weekend

Zwembadweer tijdens het weekend

Nog even volhouden want het wordt echt beter, dit weekend wordt het zelfs zwembadweer in Oostenrijk. Maar eerst moeten we nog een paar buien en koelere temperaturen verdragen.


Vanmorgen is het erg koel en nat, we hebben te maken met een noordweststroming en buien vanaf de Noordzee trekken de Oostenrijkse Alpen in. Daarbij ligt ook de sneeuwgrens relatief laag voor juni, het zou tot net onder de 2000 meter kunnen sneeuwen. Met name in de Ötztaler Alpen kan er 20 tot 30 centimeter vallen. Vanmiddag stroomt iets mildere lucht binnen en stijgt de sneeuwgrens naar 2300 meter. Vrijwel de hele dag vallen er langs de noordkant regenbuien en de temperatuur ligt veelal tussen de 10 en 15 graden. Aan de zuidkant is het langer droog en kan het nog net 20 graden worden.

Vanavond blijft het bewolkt en in een gebied vanaf het Salzburgerland tot Niederösterreich regent het stevig door. De sneeuwvalgrens ligt hier rond de 2200 meter, dus op oa de Dachstein kan nog een dik pak sneeuw vallen. In de nacht naar vrijdag wordt het geleidelijk droger.

Morgenochtend kan in het eerder genoemde gebied nog een regenbui vallen, maar al snel wordt het droger. Vanmiddag is het overal droog en geregeld breekt de zon door. Maar van zwembadweer is absoluut nog geen sprake want het is relatief koel met maxima tussen de 18 en 21 graden.

Zaterdag wordt het wel zwembadweer, een hogedrukgebied nestelt zich rondom Oostenrijk en zorgt voor rustig en stabiel weer. De zon schijnt flink en het blijft overal droog, het wordt maximaal 24 tot 27 graden. Zondag doen we er nog een schepje bovenop, het kan dan met gemak bijna tropisch warm worden. Daarmee is het perfect zwembadweer. Helaas volgt na het weekend een weersverslechtering, toch zullen er ook in de nieuwe week genoeg mooie zomerdagen volgen.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Oostenrijkse Winkel grote banner

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Van Beeck tenten

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...