Zwoel warm met vanaf morgen ook buien

Het is zwoel warm, maar vanaf morgen volgen buien

Zwoel warm met vanaf morgen ook buien
Hoge temperaturen en stabiel mooi weer kunnen nooit lang samen gaan in Oostenrijk. Ook nu na een aantal warme zomerse dagen volgen vanaf morgen een aantal dagen met buien. Daarbij is het zwoel warm en kunnen buien soms ook gepaard gaan met onweer. Gelukkig is het deze maandag nog wel stabiel en vrij zonnig.

Vanmorgen start de dag her en der met veel velden dunne bewolking en saharastof. Hier kan de zon soms moeite mee hebben, maar al snel wordt het overal lange tijd flink zonnig. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken en deze stapelwolken kunnen rondom de hogere bergtoppen in het westen uitgroeien tot enkele warmte onweersbuien. Echter blijft het op veruit de meeste plaatsen droog. Het wordt maximaal 25 tot 29 graden. Vooralsnog wordt de tropische 30 graden niet aangetikt.

Morgenochtend is het overal bewolkt geraakt en vanuit Duitsland nadert een gebied met buien. Deze buien activeren gaandeweg de ochtend en spreiden zich uit over heel Oostenrijk. Ook morgenmiddag blijven buien vallen, vooral in het zuiden en oosten met onweer en hagel. Soms plenst het stevig door. Tussen de buien is het zwoel warm met maximaal 22 tot 26 graden. Daarmee is het wel enkele graden koeler dan vandaag.


Woensdag is het even niet meer zwoel warm in Oostenrijk. Achter de buien van dinsdag bereikt iets koelere lucht Oostenrijk. Toch is het met maximaal 19 tot 22 graden absoluut niet koud. Vanaf donderdag schijnt vaker de zon en blijft het nagenoeg droog. Bij stijgende temperaturen staan we aan de vooravond van een langere periode met mooi en warm zomerweer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×