Zwölferkogelbahn Skicircus klaar voor vernieuwing

Saalbach Hinterglemm
Op de achtergrond rechts, de zwölferkogel

Zondag 7 april 2019 om 16:00 uur werd in stijl afscheid genomen van de 12er kogel beter bekend als de Zwölferkogelbahn. Zoals bekend wordt de huidige uit 1993 vervangen en zal de nieuwe Zwölferkogelbahn operationeel zijn vanaf het winterseizoen 2019-2020. Het afscheid werd in stijl ingeluid door de Zwölferkogel Pisten Crew Hinterglemm.

In november kregen we een tip over de vervanging van de huidige Zwölferkogelbahn, zeker gezien de ambitie van het Skicircus om na het missen van het WK 2023 het WK van 2025 binnen te halen. Bij de bid voor het WK 2023 was er al sprake van extra investeringen op de Zwölferkogel, men had hier 50 miljoen euro voor uitgetrokken naast de 50 miljoen voor de organisatie van het WK. In één van onze berichten over het WK 2023 hebben we over het budget en dergelijke geschreven, deze is hier te vinden.

Oude te koop

Nu is het bekend geworden dat de oude baan te koop staat, een normale gang van zaken. De complete lift inclusief middenstation staat te koop, prijs wordt natuurlijk niet bekend gemaakt wel weten we dat de oude Zwölferkogelbahn per juni 2019 beschikbaar is.

Zwölferkogelbahn

De oude Zwölferkogelbahn is een “oudje”, deze is gebouwd in 1993 en bestaat uit een dal-, midden- en bergstation. Het is de gondelbaan die je naar de wereldcupbeker afdaling brengt. De oude kabelbaan heeft een capaciteit van 2390 pers./uur, de reis van het dal naar de top duurt nog geen 10 minuten.

Wat weten we

Momenteel weten we nog niet veel, volgens skiresort.info zal het onderstaande gebouwd worden.

 • Type: 10 persoons gondel
 • Fabrikant: Onbekend hoogstwaarschijnlijk Doppelmayr
 • Hoogte dalstation: 1065 m
 • Hoogte middenstation: 1530 m
 • Hoogte bergstation: 1984 m
 • Hoogteverschil 1e deel: 465 m
 • Hoogte verschil 2e deel: 454 m
 • Snelheid ca 6 m/s
 • Reistijd 1e deel: 4:50 min.
 • Reistijd 2e deel: 3:20 min.
 • Capaciteit: 3500 pers./uur. (bron)

Meer is er niet bekend, bovenstaande gegevens komen van Skiresort.info. De huidige gondel is een 8 persoons gondel, de nieuwe zal dus een 10 persoons gondel worden waarbij de capaciteit verhoogt wordt. Zelf denken wij dat Doppelmayr de fabrikant zal gaan worden. Alle nieuwe liften die in het Skicircus de laatste jaren vervangen zijn komen van Doppelmayr.

Onze eerdere berichtgeving over de vervanging van de Zwölferkogelbahn is hier, hier en hier te vinden.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht